Blog

ansible-tutorial
30 nëntor 2017

Çfarë është e mundur? Sa e Përhershme Punon?

Çfarë është e mundur?

E mundshme është relativisht e re devops mjete që mbërriti pas kukull dhe kuzhinier, tashmë ishin lojtarë të vendosur në treg. Ai ka një qasje të ndryshme për zgjidhjen e infrastrukturës së TI dhe çështjeve të automatizimit. Autori origjinal i të Dashurisë e krijoi atë, me qëllim që të vendosë infrastrukturën, nuk duhet të kërkohet të mësosh programimin. Për t'u lidhur me serverët e largët që duhet të menaxhohen, përdoret ssh për sistemin * nix dhe winrm (windows remote management) për sisteme me bazë Windows. T

Sa e Përhershme Punon?

Trajnimi i Mundshëm supozohet të jetë e thjeshtë, elegante, e shkallëzuar dhe e lehtë për t'u mësuar. Udhëzimet / hapat / detyrat që duhet të kryhen janë të shkruara Yamla. Detyrat ekzekutohen në mënyrë të vazhdueshme. Në detyrë, na kërkohet të deklarojmë gjendjen e sistemit. P.sh .: duhet të instalohet një vim paketë. Si duhet të instalohet, që trajtohet / menaxhohet nga moduli, ne nuk duhet të shqetësojmë shumë për këtë. Nëse kjo paketë është instaluar tashmë, atëherë e kuptueshme thjesht do ta injorojë atë hap. Kjo quhet Idempotence.

YAML, Është një format teksti i thjeshtë, i lehtë për të lexuar dhe shkruar si për njerëzit, ashtu edhe për makinat. Magjia që drejton kuptueshmërinë ndodh në diçka të quajtur si module. Modulet mund të shkruhen në çdo gjuhë programimi. E mundshme është mjaft e shpejtë dhe nuk kërkon që ndonjë agjent të instalohet në serverin e synuar. Ju mund edhe të përdorni të mençur për të konfiguruar router / switches, një e që janë mbështetur nga Ansible (dhe kjo është mjaft një listë).

Përfitimet e Certifikimit të mundshëm:

Nëse jeni të vërtetë duhet të gërmoni në thellësi dhe të krijoni modulet tuaja personale, vetëm atëherë, ju duhet të mësoni ose të njihni një gjuhë programimi.

Një tjetër e rëndësishme përfitimet e të Dhënave është se është falas dhe burim i hapur. Është shkruar në Python dhe kushdo që kupton python mund ta lexojë kodin dhe ta modifikojë atë nëse është e nevojshme për t'iu përshtatur kërkesave të tyre. Duke gjykuar nga popullariteti dhe miratimi nga industria, Redhat bleu Ansible në 2015, dhe tani është pjesë zyrtare e ofertës së Redhat. Mos u shqetësoni është ende i lirë dhe burim i hapur, Redhat po përmirëson më tej, duke kontribuar kodin dhe duke rritur këtë projekt. Redhat ofron një platformë me bazë GUI të quajtur Kulla e Ndjeshme dhe është e paguar dhe mjaft e shtrenjtë sipas mendimit tim. Kjo është se si Redhat është duke bërë para në të Mua. Kulla e pamjaftueshme siguron një menaxhim qendror, së bashku me analiza dhe raporte të mira dhe CMDB / inventar.

E mprehtë është e mirë në Menaxhimin e Ndryshimeve, Automation, Provisioning dhe Orkestrim. Me këtë mjet ju mund të menaxhoni serverat tuaj, si dhe aplikacionet tuaja. Kjo do të thotë që nuk ka nevojë për të mësuar ndonjë mjet aplikimi specifik të aplikimit si kapistran, pëlhurë etj.

Kursi i ndërlidhur:

Certifikim i mundshëm

In Just 5 Days
Regjistro tani

&bsp

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!