Blog

një udhëzues i plotë për dritaret
20 Dhjetor 2017

Një udhëzues fillestar për Windows Server Certification: MCSA, MCSE dhe MTA

/
postuar Nga

Udhëzues për Certifikimin e Windows Server MCSA MCSE dhe MTA

Pika për pikë menaxhon për diagramet e programit të certifikimit të Microsoft drejtimin e zhvillimit në terma të profesionit. Pikat e interesit janë komplot për ndriçim më të mirë. Duhet të kuptohet se ekzistojnë certifikime të shumta të Microsoft të arritshme në treg. Nënshkrimet e Microsoft Office janë për aplikime, si dhe për desktops, platformat zhvilluese dhe bazat e të dhënave.

Ky udhëzues për të gjitha çertifikatat e nivelit Microsoft ju njeh Certifikimi i MCSA, Certifikimi MCSE, Certifikimit MTA. Këto programe certifikimi për Microsoft kanë qenë të besuar gjatë gjithë viteve dhe janë kthyer lart si certifikime shumë të aftë. Microsoft bën administratorët, ekipet e ekzaminuesit dhe ekipet mbështetëse mbi të gjitha artikujt dhe aplikacionet kornizë të arritshme nga Microsoft.

Në thelb, ju duhet të kuptoni se nën Certifikimit MCP, i quajtur MCSA, MCSE dhe çertifikatat e Specialistit zbulojnë vënë. MOS dhe MTA miratimet nuk shkojnë nën tag MCP. Përditësoni se nuk ka kërkesa të kërkuara që konsiderohen si domosdoshmëri për kualifikim për certs të folur më lartë.

Të kuptuarit e të gjitha provimeve

Përmbledhja e certit të Microsoft Server përfshin MTA, MCSE dhe MCSA Kredencialet. Brenda MTA Server vjen një certifikatë e vetme e quajtur IT Infrastructure. Për të marrë të njëjtën gjë, një nxitës duhet të kalojë një provim të vetëm nga pesë. Këto mbulojnë tema dhe rajone si bazat e administrimit të serverit, administrimin e sistemeve, shkathtësi dhe pajisje, Cloud dhe sigurinë.

Certifikimi i MCSA

Me pista MCSA Server, ekzistojnë serverët e Windows 2008, 2012 dhe 2016. Këto gjurmë të Windows Server kërkojnë tre provime për secilën. Sido që të jetë, ju duhet vetëm dy provime për Linux në certifikimin Azure dhe MCSA: Cloud Platform. Secila prej tyre duket të jetë thelbësore për tjetrën. Metoda e bazës së të dhënave të Microsoft-it përfshin MCSA, MTA dhe MCSE. Masa e bazës së të dhënave MTA kërkon një provim. Për udhë MCSA Baza e të dhënave, këto janë MCSA: SQL Server 2012 / 2014 dhe MCSA: SQL 2016. Këta kanë nevojë për tre provime.

MCSA Desktop cert përfshin një certifikim për Windows 10 siç është deklaruar në Janar 2017. Për të fituar MCSA: Windows 10 ju kërkohet të kaloni disa provime.

MCSA Apps track përfshin një cert - për të qenë specifike, MCSA: Office 365. Disa provime priten të marrin këtë. Microsoft ofron certifikatën MOS Office 2016 për çdo aplikim të Zyrës. MOS 2016 Expert cert njeh ata që kanë në krye të linjës aftësitë e Zyrës. Konkurrentët duhet të pastrojnë katër provime. MOS 2016 Master ka nevojë për pastrimin e gjashtë provimeve.

Çertifikatat e Microsoft Server janë të përshtatshme për mjeshtërit e TI që lidhen me dizajnimin, vendosjen, konfigurimin ose menaxhimin e kushteve të Windows. Kjo mund të inkorporojë desktop apo edhe pajisje. Ata që kanë MS certs mbushin si pro, kokat, analistët dhe kështu me radhë.

Kohët e fundit, certifikimi i MCSA, çertifikimi i MCSE dhe certifikimi MTA po rrisin intrigën dhe energjinë e njohur. Individët që kërkojnë përgatitjen e MCSA ose kursin MCSA dhe Microsoft Training lidhen me platforma si Office 365, Office dhe Microsoft Dynamics 365.

Certifikimi MCSE

Deri në Mars 31 këtë vit, MCSE Server track shoqëruar SharePoint, Komunikimi, Cloud Private, Platforma Cloud dhe Infrastruktura, Mesazhimi dhe Infrastruktura Server për Infrastrukturë Server, Infrastruktura Desktop dhe këngë Private Cloud ju duhet të shfaqen për MCSA: Windows Server 2012.

Për marrëveshjet e Mesazhimit, Komunikimit dhe SharePoint ju duhet të merrni MCSA për certifikimin e Office 365. Ju duhet të kualifikoheni si të shkoni në jo më pak se ndoshta disa provime të ndryshme për të fituar kualifikimin MCSE Server. MCSE Baza e të dhënave ka tre certs në ofertë. Një certifikim më i fundit është MCSE: Menaxhimi i të Dhënave dhe Analitika, por dy të parat janë MCSE: Business Intelligence dhe MCSE: Platforma e të Dhënave. Kërkesa më e fundit kërkon katër provime. Moduli më i stërvitur ka nevojë për pesë provime. Dy kredencialet e mëparshme u kthyen për të ofruar hapësirë ​​për MCSE: Menaxhimi i të Dhënave dhe Analitika.

Certifikimi MTA

Mënyra Microsoft Cert Desktop shoqëron MTA, Microsoft Specialist dhe çertifikatat MCSA. Specialist i Microsoft në Windows 10 do të presë që të pastrohen provimet. Mënyra MTA Desktop ka një certifikatë të vetme për IT Infrastrukturë. Kjo është e njëjtë me pista MTA Server që kemi ekzaminuar vetëm më parë. Gjurmët e Infrastrukturës së IT të MTA ju duhet të kaloni një provim të vetëm nga pesë të gjitha. Provimet janë në administrimin e sistemeve, në transportueshmëri, në administrimin e Windows Server, në shkathtësi dhe në bazat e reve dhe veglave.

Microsoft Developer cert mënyrë shoqëron MCSD dhe certs MTA. CERT Developer MTA i percepton ata në nivel seksion si zhvilluesit e programeve. Kjo certifikim ka nevojë për kandidat për të marrë një nga tre provimet. Zonat e mundshme janë bazat e avancimit të aplikacionit HTML5, përmirësimi i programimit dhe bazat e testimit të programimit.

Disa Postime të ngjashme:

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!