ngetikPelatihan kelas
waktu2 Days
ngadaptar

F5 Traffic Manager (GTM) Latihan Kursus & sertifikasi Global

F5 Traffic Manager (GTM) Latihan Kursus & sertifikasi Global

gambaran

Panongton & Prerequisites

tangtu Outline

Jadwal & waragad

sertipikasi

Global Traffic Manajer Ihtisar Kursus

Global Traffic Manajer disebut minangka GTM Sistim pikeun ngatur éféktif, Anjeun kudu nangtukeun komponén nu nyieun nepi ka bagéan tina jaringan Anjeun. komponén ieu ngawengku komponén fisik, kayaning puseur data jeung server, kitu ogé komponén logis, kayaning IPS lega, pools & alamat. Ku watesan komponén ieu, Anjeun dasarna ngawangun peta jaringan yén Traffic Manajer global tiasa nganggo langsung Domain Ngaran System (DNS) lalulintas ka pangalusna hal resource.Most sadia Sadérék dina internét atawa jaringan wasta mimitian ku resolusi ngaran - sahingga ngajadikeun rasa lamun nuju bade muka saimbang hiji aplikasi eta bakal mimitian jam lapisan ieu - resolving ngaran pikeun IPS dumasar kana kasadiaan, Performance, komo kegigihan.

Tujuan Pelatihan F5 GTM

  • -Speed ​​tinggi respon na serangan DDoS perlindungan kalayan DNS di-memori
  • Réplikasi DNS nulis dina sababaraha deployments jasa badag-IP atawa DNS pikeun réspon gancang
  • DNS nulis na DNSSEC dina awan maya pikeun recovery musibah tur gancang, réspon aman
  • kinerja DNS scalable pikeun kualitas aplikasi tur jasa pangalaman
  • Kamampuh pikeun ngumpulkeun server DNS jeung ningkatkeun ROI

Dimaksudkeun pamiarsa of Kursus F5 GTM

Tangtu ieu dimaksudkeun pikeun sistem na jaringan pangurus jawab instalasi, setelan, konfigurasi, sarta administrasi System badag-IP GTM

Prerequisites keur sertifikasi GTM

Pamilon kedah ngartos: Network umum terminologi TCP / IP alamat na konsep Routing DNS MÉTODOLOGI internetworking elemen ilahar tina Wan (Wide Area Network) jeung LAN lingkungan (Area Network Lokal), Data Center konsep Server redundancy. Sajaba ti éta, siswa kedah pinter jeung: PC operasi & aplikasi kaahlian dasar, kaasup operasi CD drive, keyboard, mouse na operasi Dasar Web Browser OS Windows (Internet Explorer anu dipaké di kelas)

Course Outline 2 Days

Bab 1: Nyetel Up Big-IP System

  • Ngawanohkeun Big-IP System
  • Mimitina Nyetel Up Big-IP System
  • Konfigurasi nu Interface Manajemén
  • Ngaktipkeun nu Lisensi Software
  • Provisioning modul jeung Sumberdaya
  • Importing hiji bijil Alat
  • Nangtukeun badag-IP Platform Pasipatan
  • Konfigurasi Network dina
  • Konfigurasi Network Time Protocol (NTP) server
  • Konfigurasi Domain System Ngaran (DNS) Setélan
  • Konfigurasi kasadiaan Pilihan High
  • Archiving badag-IP Konfigurasi nu
  • Leveraging F5 Sumberdaya Rojongan tur Pakakas
  • Badag-IP Labs Setup System

Bab 2: ngawanohkeun ka Domain Ngaran System (DNS) jeung badag-IP DNS

  • Ngarti kana Domain System Ngaran (DNS)
  • Reviewing nu Prosés Resolusi Ngaran
  • Ngalaksanakeun badag-IP DNS
  • Ngagunakeun Pakakas Resolusi DNS diagnostik

Bab 3: Accelerating Resolusi DNS

  • Ngawanohkeun Resolusi DNS kalawan badag-IP DNS
  • Badag-IP Aliran Putusan Resolusi DNS
  • Konfigurasi badag-IP DNS Listeners
  • Resolving DNS queries di Labs (Lab Parabot Records)
  • Muka balancing queries ka DNS Server kolam renang
  • Accelerating Resolusi DNS kalawan DNS Cache
  • Accelerating Resolusi DNS kalawan DNS Express
  • Ngawanohkeun IPS Wide
  • Ngagunakeun Métode Resolusi lianna kalayan badag-IP DNS
  • Integral tina badag-IP DNS kana Geus aya lingkung DNS

Bab 4: ngalaksanakeun DNS resolusi calakan

  • Ngawanohkeun Resolusi DNS calakan
  • Ngidentipikasi fisik Network komponén
  • Ngidentipikasi komponén Network Logis
  • Ngumpulkeun metrics pikeun Resolusi calakan
  • Konfigurasi puseur Data
  • Konfigurasi a badag-IP DNS System sakumaha Server a
  • Konfigurasi a badag-IP LTM System sakumaha Server a
  • Ngadegkeun iQuery Komunikasi antara badag-IP Systems
  • Konfigurasi a Server Non-F5
  • Watesan Tumbu na Routers
  • Konfigurasi Wide IP pools
  • Konfigurasi IPS Wide
  • Ngatur Status Objék
  • Ngagunakeun Manajemén Shell Traffic (TMSH)

Bab 5: Ngagunakeun LDNS panyilidikan na metrics

  • Ngawanohkeun LDNS panyilidikan na metrics
  • Rupa LDNS panyilidikan
  • Lian hiji LDNS ti Probing
  • Konfigurasi usik metrics Koléksi

Bab 6: Muat balancing Resolusi DNS calakan

  • Ngawanohkeun beban balancing on badag-IP DNS
  • Ngagunakeun Métode balancing beban statik
  • babak Robin
  • babandingan
  • kasadiaan global
  • statik persist
  • Métode balancing beban statik séjén
  • Ngagunakeun Métode balancing Cim beban
  • Babak Time Trip
  • parantosan Rate
  • CPU
  • Hops
  • Pakait sahanteuna
  • Laju packet
  • Kilobytes per Kadua
  • Métode balancing Cim beban séjén
  • Ngagunakeun Quality of Service beban balancing
  • Persisting DNS Responses pamundut
  • Konfigurasi GSLB beban balancing Log Putusan
  • Ngagunakeun Manual ngahanca
  • Ngagunakeun Topology beban balancing

Bab 7: pangimeutan Sumberdaya DNS calakan

  • Ngalanglang monitor
  • Konfigurasi monitor
  • Assigning monitor pikeun Sumberdaya
  • Mantau lila Best

Bab 8: Advanced badag-IP DNS Topik

  • ngalaksanakeun DNSSEC
  • Netepkeun wates pikeun Resource kasadiaan
  • Ngagunakeun iRules kalawan IPS Wide
  • Ngawanohkeun Tipe Wide IP lianna
  • Ngalaksanakeun badag-IP DNS Sync Grup

Bab 9: Final Konfigurasi Projects

  • review Patarosan

Mangga nulis ka kami di info@itstechschool.com & Ngahubungan kami di + 91-9870480053 pikeun harga Tangtu & sertifikasi ongkos, jadwal & lokasi

Leupaskeun Us pamundut a

sanggeus completing Traffic Global Pelatihan Manajer calon kudu masihan badag-IP GTM Spesialis Ujian keur sertifikasi na

Harita