Blog

30 Mar 2017

Kumaha Jalankeun Linux Ubuntu kana Azure, Bagian I: The Dasar

Microsoft geus nyieun sababaraha bongbolongan ka to Linux Ubuntu jeung grup open source sapanjang sababaraha panganyarna taun. Sagalana ti ngajalankeun SQL Server jeung Visual Studio on Linux Ubuntu kana ngajalankeun cangkang Bash biru leres dina Windows 10. Memang dina bulan Nopémber di 2016, Microsoft ngagabung Yayasan Linux Ubuntu salaku bagian platinum. Kalawan mayoritas ieu meureun nya bieu noticeable nu mimitina, sarta ti sababaraha titik of view paling imperatif, Microsoft panggung bisa nangkep jeung lengkep bolster Linux Ubuntu-Microsoft Azure. Abdi peryogi babagi nyangkokkeun sahiji alesan primér Kuring geus robah jadi devotee utama pikeun ngajalankeun Linux Ubuntu kana Azure.

Linux Ubuntu nyaéta luhur pamuter garis dina Azure

Nalika kuring mimiti nalungtik ngajalankeun Linux Ubuntu kana Azure, abdi éta disusun kedah nyandak dina cara anyar radikal nungkulan gawe dina Azure. Kuring geus gawé bareng (alright, umumna maén kalawan) Azure saprak dasarna inisiasi muka na. Kuring dijadikeun move tina panggung insinyur ka panggung yayasan komo ti varian salah sahiji Azure mun adaptasi dua. Kuring éta disusun nyieun surat pindah ka Linux Ubuntu kana Azure.

Tétéla, abdi overthought eta. kerangka Azure téh rada anyar anu-na yayasan. Gawéna sami keur Linux Ubuntu sakumaha eta accomplishes pikeun Windows, persis jalan nyangka parobahan atawa firewall digawekeun Mayar saeutik hormat ka panggung ngamangpaatkeun eta. Mun jujur, kalintang ampir rada mumusuhan pikeun climactic.

Dina kursus paling panganyarna cukup panjang bari Microsoft geus digulung kaluar perbaikan noteworthy mun rationality jeung item maranéhanana jeung Wasalam ka muka sumber lamun kabeh geus di titah dipigawé na Linux Ubuntu husus. Buka sumber geus euweuh ditempo dina, bisa urang ngomong, lampu négatip. Microsoft Azure téh sahingga bisa hirup kalawan mana ieu téh paling atra tur éta tahap Microsoft utama mana incorporation tina Linux Ubuntu nyaéta katempo.

Hiji kapastian intriguing (nu baris ngadenge iraha wae bubuka Microsoft on Azure) téh boga sawatara tempat leuwih ti 40 persén mesin virtual anyar dilakukeun dina Azure anu bener dumasar Linux. Kuring geus nepi ka sababaraha perkenalan dimana aranjeunna nganyatakeun yén éta bagian gede tina workloads anyar kitu cara whichever eta pisan badag. Envision backpedaling 10 taun sarta ngalaan pikiran kana Microsoft nu laju noteworthy gawé anyar dina lingkungan paling penting maranéhna bakal Linux. Nu bakal jadi senang, acan I stray.

Microsoft geus Isro mun gathering nu telat, acan aranjeunna sadayana dina ayeuna. Nyieun sumberdaya basis Linux Ubuntu di Azure nyaéta salaku basajan saperti nyieun sumber basis Windows. Sagala beuki nyata, sumberdaya Linux Ubuntu geus papanggih dibere na usefulness di Azure. Microsoft geus jadi tina kiwari banded bareng jeung a unmistakable sababaraha padagang basis Linux Ubuntu kana masihan administrations di tingkat yayasan, tahapan na programming. Suppliers, contona, Red Hat na Docker gaduh administrations nu bisa dijieun jero menit di Azure. Sumber administrations kabuka, contona, Redis Cache na Chef téh geuwat pusat sababaraha bagian tina kerangka Azure.

Ieu nanaon tapi hésé nyieun na ngawasan sumberdaya Linux Ubuntu di Azure

The rékayasa fundamental jero Azure ngajadikeun Linux Ubuntu hiji pamuter sarua jeung Windows. yayasan awan Center ngarecah kana tilu kelas dasar: stockpiling, ngatur jeung inohong. The abilities kapasitas na sistem administrasi di Azure nu OS rationalist, nu hartina memang maranehna bakal bisa dipaké cara sarupa naha ngajalankeun Windows atawa Linux.

Hal utama anu sabenerna robah téh kerangka digawé ngajalankeun dina mesin virtual. Ogé nu na kalawan nyata dina aplikasi ngajalankeun jero kerangka kerja.

Dina Azure anjeun tiasa ngadamel mayoritas sumberdaya alternatif saméméh anjeun sangkan mesin virtual lajeng dasarna dasi kana mesin virtual kana sumberdaya bener. Anjeun ogé tiasa nyieun bagian gede tina sumberdaya geuwat ngamangpaatkeun garis urutan atawa lawang. prosedur nyaéta sami naha anjeun nyieun sumber Windows atawa sumberdaya Linux.

Sakumaha ceuk sababaraha kali Kami hiji guy Windows, acan I geus ngamangpaatkeun hiji klien Linux Ubuntu nyieun na ngawasan sagalana di Azure bari. Geuwat, jujur ​​kuring ku na badag ngagunakeun cangkang GUI, acan I geus ngamangpaatkeun Bash cangkang pikeun bagian gede tina pembuatan karya kuring jeung ngajaga nepi mesin virtual. Microsoft keus susunan instrumen cross panggung, contona, CLI atanapi XPLAT CLI dina kasempetan kaluar nu kudu nyeken maranehna, yen diturutan anjeun tos rengse ngawasan Azure. Contona, sangkan mesin virtual, anjeun bakal ngagunakeun:

azure vm make -Q canonical: ubuntuserver: 14.04.4-LTS: panganyarna ...

Struktur struktur linguistik cross instrumen tahap sabenerna wijaksana. Nyaan manggihan struktur muatan tina alat CLI leuwih umum ti alat PowerShell (anu mangrupakeun garis urutan penting apparatuses keur kaayaan Windows).

Aya sababaraha motivations rongkah pikeun ngajalankeun Linux Ubuntu kana Azure. Milari bagian dua artikel ieu tempat kuring gé ngabahas rekonsiliasi, scalability, kaamanan, jeung dev-operasi. Dua pondok, kursus inventive nu masihan anjeun pangalaman mangpaat pikeun meunangkeun up na ngajalankeun kalawan Linux Ubuntu kana Azure anu ayeuna diaksés.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!