Blog

21 Feb 2017

Step by parentah hambalan ngahontal Alat dina domain lianna kalayan IGP Rute Redistribution

Ayeuna jeung deui aya peryogi ngajalankeun leuwih ti hiji protokol routing sarta ngabogaan leuwih ti hiji aréa routing: toko multivendor, relokasi dimimitian ku hiji protokol lajeng onto isu hareup, versatility tina protokol soliter, inclination pulitik atawa individual, kreasi versus sistem test, mergers, sarta acquisitions.

Kumaha Ngahontal Alat dina domain lianna kalayan IGP Rute Redistribution

Redistribution nyaeta jalan ka arah ngalirkeun data routing dimimitian ku hiji protokol routing lajeng onto gigireun gaduh reachability pikeun gadget nu hirup di sagala rupa spasi routing. Unggal protokol routing baris nyumbang salah sahiji hiji data nanaon kana tabel routing jero spasi na, kumaha dinya tiasa craving atawa butuh pikeun ngahontal gadget di wewengkon sejen. Redistribution dipigawé dina sahanteuna hiji routers wates antara wewengkon routing sumber atawa protokol kana spasi udagan atawa protokol.

Aya tilu pilihan pikeun meunangkeun reachability pinuh antara spasi:

  • ruteu standar ti switch wates. Anjeun tiasa lulus tangtu standar ti switch anu némpél sadayana spasi routing (wates switch) ka maranéhanana routers anu ekslusif nyandak bagian jero hiji wewengkon (switch internal). Anu bakal nutupan ruteu jelas ti mana wae aréa yén routers internal nu pingsan di na boga routers internal maju ka switch wates, anu bakal boga méja routing total saprak eta bakal nyandak bagian dina sakabéh wewengkon routing. Prosedur ieu jalan pangalusna lamun aya ngan tujuan tunggal kontak antara wewengkon routing.
  • redistribution Hiji-jalur, jeung standar anu. Sahanteuna hiji routers wates lulus tangtu standar kana hiji spasi, acan redistribute kana widang nu lian. Ordinarily, anjeun bakal nyokot hiji protokol puseur ka redistribute kana na protokol alternatif nu meunang tangtu standar bakal dicokot gander a di sakumaha protokol ujung. Hiji-jalan redistribution ieu garapan pikeun skala nepi ka jumlah badag di ruteu, contona, dina hiji organisasi multinasional penting. Protokol puseur bisa jadi BGP (Border gateway Protocol) jeung protokol ujung (s) bisa jadi naon baé IGP (Interior gateway Protocol, contona, OSPF, EIGRP, alm atanapi IS-IS, atawa malah rupa kajadian anu lumangsungna di IGP sarua. Ieu fungsi admirably kalawan acquisitions na mergers, saprak "anyar" sababaraha bagian organisasi teu kudu ngajalankeun hiji protokol routing ngalelep teu bisa dibédakeun tina sésana, atawa kudu ngarobah keur waktu keur. Ieu ngan nambihan hiji pergaulan jeung pusat.
  • Dua arah atanapi redistribution dibagikeun pas sababaraha atawa mayoritas data routing hiji protokol kana sejen. Ieu pilihan paling pajeulit, utamana lamun aya leuwih ti hiji Tujuan kontak antara wewengkon routing. Ieu halah jadi garapan lamun aya gol nu kedah reachable dimimitian ku hiji spasi teras onto nu salajengna. Jadi anu sakumaha éta bisa, pendekatan tinangtu kudu disambungkeun ka némbongkeun kumaha gerakan achieves pamadegan gol atanapi kumaha aktivitas nu kudu diurus di lampu tina strategi kaamanan. The worries biasa kalawan distribusi dua arah anu routing puteran, routing asimétri sarta routing suboptimal.
    • routing asimétri teh tempat jalur ngirim teu rada sarua jeung jalur datangna. Isu tiasa muncul upami aya strategi kaamanan nyetél keur kumaha aktivitas keur dikirim atawa lamun aya hiji susunan firewalls nyetél. balancers tumpukan bisa ogé jadi kaganggu ku routing asymmetric key. Tumpukan balancers nu beban luyu jeung gadget hususna dina lampu tina alamat umum, nyangka nu ngirim na balik jalur janten diprediksi.
    • routing Suboptimal teh tempat jalur paling favored dina tabel ngirim teu ku harti sagala kursus paling langsung. Ieu kajadian nalika wates switch "listens" ngeunaan ruteu ti protokol awal jeung saterusna ngaliwatan protokol routing sejen salaku hiji Tangtu éksternal. Dina kasempetan kaluar yén separation pangaturan pikeun protokol Tangtu éksternal anu leuwih bisa diandelkeun ti protokol awal, switch bakal lean nuju kursus éksternal ngaliwatan kursus lokal. settle nya éta ngadalikeun separation nulis tina ruteu maksudna. Ieu mah prosés paling lempeng-gancang sareng beda panggung ka panggung, sanajan jero jadi sudagar solitér urang kurban produk.
    • puteran Routing, Atawa hiji loop input, bisa lumangsung nalika data routing ieu redistributed kana hiji protokol di salah sahiji tujuan kontak sarta sanggeus éta redistributed sakali deui kana protokol awal dina Tujuan lian tina kontak. Kalawan tujuan tungtung husus pikeun settle a loop routing, Anjeun kudu nyieun saluran input. saluran bakal kufur teh dimimitian dina protokol udagan ti keur diwanohkeun sakali deui kana eta protokol sarua ruteu. Anjeun kedah fabricate channel pikeun tangtu. Contona, dina kasempetan kaluar nu boga OSPF na EIGRP wewengkon pakait sahenteuna dua museurkeun, anjeun bakal nyusunna hiji saluran pikeun sakabeh rute OSPF sarta nyalurkeun aranjeunna dina redistribution ti EIGRP kana OSPF. channel sejen bakal jadi digawé pikeun sakabeh rute EIGRP, sifting aranjeunna dina redistribution ti OSPF kana EIGRP. misahkeun Ieu kudu dilakukeun dina sagala routers wates antara dua protokol janten giat. Anjeun tiasa koordinat dina émbohan atawa anjeun bisa ngagunakeun labél, nu inclination abdi. The labél bisa doled kaluar salaku komponén jalan arah redistributing rute kana protokol target, teras anjeun tiasa milarian labél ka nyalurkeun on. Anjeun kudu nyieun strategi nu maluruh heula pikeun labél jeung denies aranjeunna sarta dina kasempetan kaluar yén maranéhna geus teu aya, teras labél rute ngakuan protokol sumber. Ieu dilakonan pikeun bearing, jadi dua polices bakal perlu dilakukeun. Kabéh protokol routing, kaasup RIPv2, tiasa bolster labél.

Urang kudu bisa mawa hiji gander dina Tangtu IGP redistribution on gadget Cisco. Nalika redistributing ti hiji protokol kana sejen, aya sababaraha hal anu ngelingan:

  • Prosedur redistribution metot ti méja routing, teu protokol database. Dina kasempetan kaluar nu bakal redistribute alm kana OSPF, mangka maluruh prosedur pikeun maranéhanana ngaranna jadi alm dina tabel routing ruteu. Aya hiji hal husus: rute pakait nu protokol anu ngajalankeun kana.
  • Dina routers Cisco pikeun IPv4, rute dimaksudkeun alami bakal redistribute teuing. Ieu valid panjang anjeun teu redistribute lamun dikaitkeun kana eta protokol udagan anu sarua, anu bakal mawa ngeunaan unsur eureun.
  • Dina routers Cisco pikeun IPv6, prosedur redistribution teu redistribute pamadegan ruteu pakait nu protokol anu ngajalankeun kana, iwal mun kaasup ngasupkeun pakait pilihan garis redistribution.

Sababaraha OS Cisco merlukeun susunan dihubungkeun jeung paréntah redistribution pikeun ruteu bisa diliwatan dimimitian ku hiji protokol lajeng onto nu salajengna. Nalika redistributing kana protokol, Anjeun kudu nyadiakeun metrics keur ruteu ngarah geus di organisasi katuhu dina hormat ka protokol target. The métrik pikeun hiji protokol teu bener milarian ngajadikeun amandemen keur nu sejen. Aya métrik cikal nu kudu napel na ruteu éksternal bade kana protokol target. Tabel di Gambar 1 nembongkeun unggal protokol kalawan sababaraha variétas slight.

sumberkana almkana EIGRPkana OSPFkana IS-ISkana BGP (MED)
disambungkeun1panganteur métrik20 (E2)00
statik1panganteur métrik20 (E2)00
almwates20 (E2)0IGP métrik
EIGRPwatesprosés métrik séjén20 (E2)0IGP métrik
OSPFwateswates0IGP métrik
IS-ISwateswates20 (E2)IGP métrik
BGPwateswates1 (E2)0

Gambar 1: Variasi Protocol

Dina kasempetan kaluar yén métrik cikal téh unending, tangtu teu useable. Anjeun kudu nyadiakeun métrik cikal bari redistributing protokol sumber kana udagan boh dina garis redistribution atanapi liwat standar métrik paréntah dina protokol target routing. The métrik cikal aya dina susunan keur nu protokol udagan: jumps pikeun alm, ongkos keur OSPF jeung IS-pisan, sarta métrik komposit kanggo EIGRP (data kapasitas mindahkeun, reureuh, kualitas unwavering, beban sarta MTU).

Hiji pamikiran-lamun ahir sumberna téh BGP, teras ngan rute BGP éksternal bakal redistributed kana IGP. Ieu sistem Peta counteractive loop. Dina acara nu kudu redistribute rute BGP internal, teras ngatur kaayaan prosedur BGP (teu protokol target) bgp redistribute-internal paréntah.

Sapanjang garis kasebut, bisi nu nuju ngajalankeun protokol leuwih ti hiji routing jeung anjeun merlukeun reachability pinuh atawa teu lengkep, anjeun bakal kedah redistribute antara maranéhanana protokol. Aya sababaraha hal mertimbangkeun tur meunang siap pikeun sateuacan Anjeun ngawitan nyusun. Redistribution tiasa exceptionally dasar (salah sét protokol, salah Tujuan kontak) jeung tiasa pisan unpredictable.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!