Blog

itstechschool
10 Mar 2017

Impacting nu alam of DevOps, ITIL & tangkas

/
dipasang Ku

DevOps, ITIL & tangkas tabrakan

Robah téh paménta poé, sarta ayeuna resep pernah sateuacan, anu Pace tina bisnis jeung inovasi robah ieu Kopo. Organisasi sarta klien keur pilari ka layanan IT suppliers janten langkung responsif sarta nepikeun langkung parobahan jasa biasa kalawan kualitas luhur, nu brings ngeunaan jasa anu nepikeun leuwih hiji incentive pikeun bisnis. ITIL mangrupakeun struktur dunya bener keur conveying na overseeing inovasi salaku jasa kana bisnis. Deft nyaéta sistem pikeun ngebut ngembangkeun sarta susunan aplikasi (ngamangpaatkeun prosedur jeung prosedur, contona, scrum). DevOps mangrupakeun teori atawa metoda pikeun digawé nu jigana bisa ngaku kaunggulan langkung noteworthy na conveyance leuwih gancang ngaliwatan strategi nimble misalna.

tumpang tindihna nu

DevOps nyertakeun ngaliwatan bagian gede tina hambalan lifecycle jasa ITIL. ngembangkeun aplikasi (tangkas) intersects jasa ITIL outline ngaliwatan layanan move. manajemén aplikasi mana ngaliwatan bagian gede tina lifecycle ITIL. Bari operasi jasa dimimitian dina jam layanan outline ngaliwatan robah jasa konsisten.

DevOps

  • DevOps mangrupa "diri kaasup" cara nungkulan accentuating ngembangkeun tangkas:
  • The pengkuh pakaitna jeung Dursasana ti grup operasi kalawan Grup ngembangkeun jero kabeh ngaliwatan lifecycle ngembangkeun
  • The Dursasana ti grup operasi sakumaha dihareupeun jadwal sakumaha conceivable Ditengah ngartikeun visi jeung hukuman keur susunan jasa
  • kontribusi operasi grup 'ka prerequisites teknis na aplikasi pikeun layanan sarta ikhtiar dina attainability tina rencana ngurangan diusulkeun
  • Enhanced kanceuh organisasi di luhur ieu empowering waktos speedier ka pasar parobahan aplikasi usefulness anyar atawa ditingkatkeun
  • Bawa ka handap laju disappointment of discharges anyar, beuki refreshes settle saterusna sarta waktu recuperation speedier bisi of a disappointment robah
  • Aplikasi tina jasa mechanization mun quicken biasa "model proses, contona, hiji robah standar atawa rutin ngurangan Anyarkeun

ITIL

gagasan ieu gawé babarengan, ditingkatkeun susuratan jeung responsiveness bisnis teu luar ka ITIL. Memang struktur ITIL museurkeun kana sarat keur citakan awal manajemén teknis na manajemén aplikasi Grup mangpaat dina période téhnik jasa, rencana layanan sarta layanan move. ITIL dibuktikeun yen operasi jasa Kamampuh-teknis Grup kerangka husus-halah masihan advisement mimiti ka outline jeung ngembangkeun grup dina supportability na wellness sahiji aplikasi kana kaayaan hirup. Aranjeunna halah Kitu ogé masihan kontribusi dina desain teknis pikeun "susunan jasa," kaasup rékayasa jasa, rékayasa aplikasi, ngatur desain, desain data, rékayasa database et sajabana.

The Power of gabung Angkatan

staf manajemén aplikasi (keur di muatan tina sakabeh lifecycle sadaya aplikasi-henteu ngan maranéhanana dijieun di imah) halah jadi dikonci di katuhu dina waktu dina kahirupan layanan a. Kaleresan jadi ngawartoskeun, aranjeunna halah jadi leuwih digawekeun ku bisnis nu, individu doled kaluar salaku lulugu hubungan bisnis (BRM) jeung proprietor jasa ngakuan, characterize tur ngarekam sakabéh "susunan jasa" prerequisites sarta ngajamin ieu nu nyanggap dina kontrak jasa pikeun layanan anyar atawa dirobah keur ditempo.

Salaku tandana ITIL, grup manajemén aplikasi halah dianggo intimately kalawan bunches ngembangkeun anu tetep dipuseurkeun Ditengah jasa outline jeung layanan move on ngembangkeun saum sareng ngirim aplikasi anu sapotong susunan jasa agrégat. Bari ngembangkeun nimble concentrates dina ngembangkeun gancang latihan crosswise leuwih rarancang layanan sarta layanan move, poéna manajemén aplikasi jeung aplikasi ngaliwatan lifecycle jasa sakabeh tina métodologi ngaliwatan outline jeung move (gawé bareng ngembangkeun) jeung kana kana operasi sarta robah priangan. pendekatan ieu jaminan yén susunan jasa (anu ngandung aplikasi nu) dispatches ogé ogé ngajaga dina ngajalankeun Ditengah operasi hirup ka alamat isu ngeunaan klien bisnis jeung klien.

Kawas DevOps, ITIL téh ogé pisan enthused ngeunaan utilization tina "model" sarta aplikasi tina jasa mechanization rék dilegakeun produktivitas, palaksanaan speed na waragad handap. Naon ITIL stresses, jadi nu sakumaha eta meureun, nya eta janten éféktif, hiji supplier jasa IT kedah mimiti jadi prosedur na prosés-disetir sateuacan eta bisa ngartos kaunggulan paling ekstrim tina computerization. Parobahan baku atawa ngurangan "tampilan" kedah mimiti jadi dilaporkeun sarta peupeus handap, anu "crevices" kudu dicokot kaluar, sarta prosedur na interfaces kudu streamlined na mechanized. Di persis titik anu bakal kaunggulan paling ekstrim dilakonan.

Teu aya ragu eta ITIL mangrupakeun puseur industri pangalusna-rehearses pikeun IT. Jadi anu sakumaha éta bisa, layanan IT suppliers kudu untung ku na ngumpulkeun lila bulak balik nu pangalusna teuing-kaasup tangkas na DevOps-anu mucunghul pikeun ningkatkeun pidangan susunan jeung bisnis jeung klien, ngangkat kualitas sarta palaksanaan jasa IT, ningkatkeun throughput tina conveyance, sarta waragad IT umum handap.

Tetep perusing on titik ieu, nempo Tangtosna, simpang DevOps jeung ITIL®.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!