Blog

ITIL Ihtisar sertifikasi - Dasar tina ITIL
23 Mar 2018

ITIL Ihtisar sertifikasi - Dasar tina ITIL

/
dipasang Ku

Ihtisar sertifikasi ITIL

The sertifikasi ITIL ieu diteuteup salaku hiji sarat unquestionable geus di Service IT Management saprak éta geus katarima ku unggal brand signifikan tunggal jeung professional. Maranéhanana kalayan sertifikasi ieu dina neruskeun maranéhanana anu diteuteup salaku hiji leuwih bisa diandelkeun Ditengah wawancara pakasaban. Kalawan ITIL, organisasi anu geuwat siap nepikeun éféktif, damelan hébat kana customer maranéhanana.

struktur streamlines jasa maranéhanana jeung tungtunan set pikeun tiap ahli nyandak sanggeus. Sateuacan Anjeun ngawitan kesiapan Anjeun nyandak ujian sertifikasi ITIL, éta Wasalam nyaho gagasan konci, kumaha gawéna sarta naon anu relied kana unggal contender meunang dijamin.

Naon sertifikasi ITIL

ITIL tetep keur infrasturktur Perpustakaan Téhnologi Émbaran jeung struktur méré lila nunjukkeun nu sacara lega garapan salaku bagian tina IT Service Manajemén, nu ITSM sarta jasa béda anu maksudna pikeun nawiskeun jasa kualitas ka konsumén maranéhanana sarta klien. Motivasi fundamental balik gaining sertifikasi téh masihan organisasi metoda kuat rék dilegakeun ROI jeung streamline prosés bisnis. Hiji pinter ensured katempona hiji contender éféktif pikeun mingpin organisasi arah jalan bener.

The ITIL Service Lifecycle

Pikeun kanyamanan professional sarta organisasi IT, anu ITIL geus papisah kana lima kelas noteworthy, janten husus

  • ITIL Service Stratégi
  • ITIL Service Desain
  • ITIL Service Transisi
  • ITIL Service Operasi
  • Pamutahiran ITIL sinambung Service

Di titik nalika sadaya lima komponén anu beuki kuat, aranjeunna bentukna teh lifecycle layanan sarta bagi kana klasifikasi sateuacanna ka errands badag éféktif bagian kana prosés littler. Bagian luhur nyandak wawakil nepikeun pakasaban sarta ngalengkepan aranjeunna dina Tangtu tangtu kajadian.

ITIL Konsép Key: prosés, Fungsi

Lima komponén noteworthy of ITIL ieu Sajaba papisah kana prosés béda jeung wewengkon kapasitas jadi per dina requests tina hiji organisasi. Éta téh dipisahkeun kana bagéan manajemén béda, contona, overseeing pamundut, manajemén wates, ngurangan sarta kajadian manajemén sarta manajemén acara diantara loba klasifikasi béda.

Unggal subkategori ti tingkat komponén prinsip ieu dipisahkeun kana prosés atawa fungsi béda salaku fitur ngeunaan struktur ITIL.

Baca ogé: ITIL Yayasan Persiapan Ujian | Bébas ITIL Tés bohongan pikeun Praktek

Cibalong Core ITIL: Service Stratégi

The Stratégi istilah Service alludes kana prosedur ahli bisa nepikeun ka adequately ngalengkepan lifecycle jasa. Unggal strategi dijieun halah cocog up kalawan naon kaperluan customer jeung tujuan haul lila maranéhanana.

Service Prosés Stratégi

Subjek inti ieu Sajaba dipisahkeun kana sagala rupa wewengkon.

Service Prosés portopolio Manajemén - KOMUNITAS portopolio jasa alludes ka unggal salah sahiji layanan masihan ku hiji organisasi sarta papisah jadi tilu komponén noteworthy - pipa jasa, indéks layanan sarta jasa pasrah.

Prosés Manajemén pamundut - progression The manages pamahaman naon a pangabutuh klien tur mangaruhan nu menta mun maju barang atawa jasa. Ngarti a klien tur urging aranjeunna mésér barang anu diala liwat,

propil klien - Categorizes klien kana rupa porsi jeung ngarti prerequisites maranéhanana.

Conto Kagiatan Usaha - Sakali klien sagemblengna maréntahkeun, éta kasempetan gede pikeun dissect ngalaksanakeun maranéhanana jeung kumaha aranjeunna kauntungan jasa pikeun memicu pamundut.

Prosés Pengelolaan Keuangan - istilah Financial nganggap bagian dasar sarta sudut pandang ieu dissects dimana hiji organisasi meunang bayar maranéhanana ti, nyieun hiji rencana finansial di panempoan installments dijieun ku nasabah jeung ngecas klien atawa konsumén di panempoan operasi waragad penting pikeun méré dijamin jasa.

Cibalong Core ITIL: Service Desain

Service gadget boga lifecycle devoted sorangan jeung komponén nyata nu sacara lega katelah Opat PS of Service desain. Maranéhna nyaéta,

  • individu - HR nu diperlukeun pikeun ngalakukeun prosedur
  • prosés - Prosés manajemén Service anu penting pisan pikeun operasi
  • item - Dasar inovasi jeung asesoris diperlukeun nepi ka rengse eta

Accomplices - accomplices supportive, luar terus diperlukeun pikeun ngarojong dina layanan nu organisasi teu bisa nungkulan.

Cibalong Core ITIL: Service Transisi

Tujuan inti ngamangpaatkeun jasa transisi nyaeta keur ngajamin lamun proses anyar anu diwangun sarta dikirimkeun dina bisnis IT, aranjeunna dipigawé tanpa clashing kalawan aturan diatur ku organisasi.

Unggal salah sahiji item sarta jasa dirakit anu transitioned di jalan klien nu bisa meunangkeun hasil coveted kaluar sahijina. Cacah ngabogaan kontrol lengkep leuwih kaunggulan, jadi eta alat-alat atawa programming, jasa nyatujuan sarta pamakéan.

  • Sababaraha komponén buka dina klasifikasi ieu kaasup,
  • robah manajemén
  • robah meunteun
  • Manajemén kalakuan (Transitioning Planning na Rojongan)
  • Kamekaran aplikasi
  • Ngurangan tur deployment Manajemén
  • persetujuan Service sarta nguji
  • Service asset sarta Manajemén Konfigurasi
  • Manajemén informasi

Cibalong Core ITIL: Service Operasi

Service Operasi mangrupakeun komponén séjén tina sertifikasi ITIL na eta incorporates a rundown considerable prosés nu halah dipigawé adequately mun éféktif nepikeun naon anticipates customer ti hiji kalakuan.

Ngajalankeun ti manajemén acara, manajemén kajadian mun ngalakukeun ngurus bahaya jeung bagian teknis ngeunaan tugas geus diamankeun di handapeun bagian operasi jasa.

Tujuan prinsip komponénna téh pikeun mastikeun tungtutan klien nu appropriately patepung, disappointments layanan anu netep di waktu jeung operasi rutin dipigawé geuwat atawa isu teknis. The supplier layanan dina muatan tina guaranteeing nu conveyance éféktif jeung sah ngeunaan jasa. The bagian nu sejen ITIL Core jasa komponén ngasupkeun anu,

  • manajemén acara
  • manajemén kajadian
  • kapuasan paménta
  • manajemén aksés
  • manajemén masalah
  • kontrol operasi IT
  • manajemén kantor
  • manajemén aplikasi
  • manajemén teknis

ITIL Core Cibalong: pamutahiran Service sinambung (CSI)

Gagasan nyetir CSI nyaeta exceptionally dasar. Tiap organisasi perlu mangtaun ti oversights maranéhanana sarta nyieun on qualities maranéhanana. Émbaran jeung wawasan ti baheula bakal garapan pikeun nyieun prosedur hareup pikeun organisasi nyandak sanggeus.

The sinambung Service pamutahiran ngajadikeun prosedur anyar, ngaéksekusi deukeut hadé ngurangan spekulasi na sorotan kana nyekel jeung sajaba procuring klien anyar. The kamajuan béda jeung gagasan pakait sareng CSI téh,

  • Evaluasi prosés
  • CSI inisiatif
  • Tengetan of CSI inisiatif

The sertifikasi ITIL mangrupakeun ujian anu cukup rumit kanggo pendatang acan pikeun hiji pinter dilakonan anu geus digawé di organisasi IT pikeun panjangna considerable waktu bisa manggihan ideu kirang nuntut ngartos. Di handap ieu mangrupakeun komponén inti sarta subkategori béda aktipitas kalawan ITIL. A synopsis brisk méré anjeun naon sertifikasi nyaeta ngeunaan saméméh anjeun némbongkeun up kanggo hiji ujian keur mungkas nepi hiji pinter affirmed. Hiji consummation éféktif dependably bakal narik dina manajer hadé tur merek pikeun procure nuhun organisasi maranéhna.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!