Blog

8 Mei 2017

Naon Network Time Protocol (NTP)? | A Guide lengkep

/
dipasang Ku

Jaringan sareng Protocol (NTP)

Naon Jaringan sareng Protocol (NTP)?Memang éta protokol jaringan dipaké pikeun nyingkronkeun jam antara sistem komputasi leuwih pakét hiji jaringan. Hayu urang geus di sabudeureun saprak pertengahan 1980s sarta dijieun ku Daud Mills di Universitas Delaware; éta salah sahiji protokol paling seasoned masih sabudeureun on Internet. NTP supplanted inovasi waktos sinkronisasi séjén nu teu boga sababaraha Kamampuh ngarobih waktos di panempoan wewengkon sumber waktu atawa server waktu nu aya kaitannana ka waris atawa acclimating kana rupa nunda kapanggih dina ngajalankeun sahiji jaringan informasi keur ngagiling.

NTP geus ngalaman rupa parobahan saprak bubuka na leuwih 30 taun saméméh. NTP adaptasi 0 ieu dicirikeun dina RFC 958 dina bulan Séptember of 1985. NTPv0 bisa ngalengkepan waktos precision dina sababaraha milliseconds. Dina 1988, RFC 1059 dicirikeun NTPv1, nu dicirikeun tuning ti NTP pikeun server customer jeung mode dibagikeun. Dina 1989, RFC 1119 dicirikeun NTPv2, anu kaasup hal kawas protokol manajemén sarta rencana konfirmasi, nu jadi acan garapan salaku bagian tina variasi dinten ieu. RFC 1305, nu tétéla di 1992, dicirikeun NTPv3. NTPv3 kaasup kapanggihna blunder tambahan sarta ujian, nu ngabantuan customer mun nyokot antara rupa sumber dasi. A mode komunikasi ieu ogé acquainted jeung pitulung mempermudah conveyance waktu dina multi-dibere jaringan. Dina 2010, RFC 5905 ieu disebarkeun ku detil keur NTPv4 kumaha ogé ieu ditingkatkeun ku RFC 7822 dina Maret of 2016. NTPv4 teh adaptasi hadir tina NTP. Eta ngajaga up a ukuran considerable komponén sarupa ngeunaan NTPv3 acan ngawengku bolster pikeun IPv6 salaku protokol jaringan fundamental. Verifikasi anu Sajaba ningkat jeung mere protokol kaamanan beuki pamingpin.

NTP utilizes hiji rupa susunan ditujukeun sahiji sumber waktos. Unggal tingkat sistem kutang katelah stratum a na keur doled kaluar hiji diri numerik dimimitian ku enol (0). Anjeun kaasup kali, sumber tur nyingkronkeunana ka sumber luhur di stratum (mawa ka handap dina diri numerik), Anjeun nambahkeun 1 ka diri stratum na. Bisa ngagunakeun diri stratum salaku tingkat kapercayaan tina sumber waktos. Enol mangrupakeun paling diandelkeun, sarta 15 teh dipercaya acan dina waktos anu sareng tingkat usable minimum. A stratum of 16 nyaeta unsynchronized sarta ngomong janten gélo. A tingkat 16 stratum Gadget mangrupakeun lain sumber waktu penting. NTP ordinarily ngirimkeun waktos di Coordinated Universal Time (disebutkeun disebut Universal Time Coordinated atanapi UTC). Robah pikeun waktos lingkungan kedah mungkin dina server waktos caket dieu atanapi dina gadget customer.

Baku ngirim of NTP pikeun venture hiji waktos sumber ti sumber dipercaya, contona, hiji waktu sumber administrasi. Di Amérika Serikat, National Institute of Standards and Technology boga kali server nu bisa nyingkronkeun ka. Di tf.nist.gov/tf-cgi/servers.cgi, Anjeun bisa ngajalajah a rundown tina server waktos, wewengkon maranéhanana jeung lokasi IP keur nandaan server waktos. Lamun anjeun geus ngajemput waktos ka server waktos lingkungan jeung stratum nambahan, anjeun lajeng bisa ngagunakeun éta salaku sumber waktos jero jaringan bagean. Saklar na saklar (Cisco jeung nu lianna) lajeng bisa digambar waktos ti server waktos caket dieu anjeun, sarta sanggeus éta maranéhna bisa mindahkeun arah jadi sumber waktos ti gadget kaliwat aranjeunna. Paling sistem kerja utama baris bolster NTP kaasup Windows. Kabéh varian Windows saprak Windows 2000 geus miboga Windows Time Service (W32Time) disingkronkeun waktos ngamangpaatkeun NTP.

Dina jaringan dinten ieu, waktos tiasa nyingkronkeun jero milliseconds atawa loba milliseconds, acan naha? Anu gumantung! Ieu gumantung ka kana aplikasi garapan jeung sarat maranéhanana pikeun waktu. Ieu bisa jadi nu gaduh "wijaksana" jam bisa jadi nyukupan uninga lamun hiji email dijieun na Sajaba gotten. perangko waktos on Kamampuh fundamental anu pasti ka jero 10s of milliseconds bisa suffice. Aplikasi bisa jadi hiji deal gede waktu tambahan touchy. Ti hiji sudut pandang nalungtik, gaduh waktos cap jero milliseconds bisa mantuan mutuskeun isu jero jaringan. Mertimbangkeun aplikasi dumasar nilai-. Ngabogaan leuwih ti hiji jam hotspot wijaksana pikeun ngatur hiji akun atanapi séntral budgetary lianna mangrupa sarat unquestionable. Salah sahiji aplikasi poko pikeun ngagunakeun NTP éta pikeun otoritas penerbangan, sarta salaku customer biasa, Aku senang sadar yén produk jeung alat nyukcruk planes kami di hiber gaduh exactness jero milliseconds. Ieu idin pamadegan nyukcruk penerbangan ka boga pamikiran vastly ningkat jadi mun wewengkon pesawat sarta nearness ka batur.

NTP nyaéta protokol anu geus di sabudeureun pikeun leuwih ti 30 taun na masih ngeusi peryogi. Geus tétéla jadi biasa boga jam, sarta kami positif ngandelkeun kana waktos. Kalawan NTP kiwari, urang bisa meunang leuwih ti hiji sumber waktos wijaksana tur meunang precision ka tingkat millisecond. Dina kasempetan kaluar nu merlukeun hal leuwih pasti ti eta, neuteup ka Precision Time Protocol (PTP) ... kumaha ogé éta téh pikeun pos sejen.

Leave a Reply

GTranslate Please upgrade your plan for SSL support!
GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!