Blog

6 Apr 2017

Kumaha Jalankeun Linux Ubuntu kana Azure, Part II: Rincian More

Ieu nu kadua mangrupa susunan blog dua-bagian ngeunaan ngajalankeun Linux Ubuntu kana Azure. Dina poko blog Bagean I dikaitkeun kana rudiments tina ngajalankeun Linux Ubuntu kana Azure. Dina ieu tulisan mah moal balik rada leuwih profound kana bagian tina gagasan vital anu Kuring geus kapanggih bari Ngalanglang avenues béda ngeunaan Linux Ubuntu kana Azure sapanjang bari saméméhna.

ngahiji

Hiji aspék tiis ngeunaan ngajalankeun Linux Ubuntu kana Azure teh expansions yén dasi mesin virtual Linux Ubuntu kana kaayaan Azure. Ieu unsur séjén nu paruk ngajempolan atuh bit. Kuring diantisipasi yen Microsoft item sagemblengna bakal koordinat kalawan Azure (jeung maranehna ngalakukeun) kumaha oge I diantisipasi yén campuran Linux Ubuntu bakal jadi pikaresepeun.

Yén tétéla jadi situasi. Aya augmentations Linux Ubuntu nu koordinat husus kana Azure. augmentations ieu diusahakeun on paling distros Linux. Anjeun tiasa ngawitan, nutup ka handap sarta malah layar sumberdaya Linux Ubuntu ti jero Azure. Hal kawas boot log sarta ukuran palaksanaan nu kacatet dina Azure tur bisa ditempo ti jero Portal Azure.

Aya expansions béda teuing, contona, hiji augmentation scripting nu idin Aksara bisa infused kana mesin virtual Linux.

Scalability

Abdi scalability mangrupakeun kaunggulan konci komputasi disebarkeun. Provisioning wates nalika diperlukeun na de-provisioning wates nalika teu bener diperlukeun nyaéta estimasi pondasi komputasi disebarkeun. Bari mesin virtual tiasa leres jadi kaasup laleur kalawan server tegalan dina enggon, komputasi disebarkeun keur bagian paling rearranges prosedur bari killing kudu tetep nepi parabot na programming mun bolster eta. backings Azure mesin virtual anu alami skala kaluhur atanapi kahandap dina panempoan beban, dina kalender atawa dina hiji premis dadakan. pangabisa ieu téh bisa diasupan pikeun Windows jeung Linux Ubuntu maya mesin sakumaha susunan skala. Linux Ubuntu skala susunan tiasa skala kaluar atanapi di kusabab ukuran palaksanaan ésénsial, contona, prosésor atanapi beurat memori. The Linux Ubuntu Azure expansions ngalaporkeun informasi palaksanaan dasar tina skala mesin virtual disetel ka Azure na ku lajeng abilities nu Azure autoscale nganggap kontrol. Bagian gede tina ieu sagemblengna lugas jeung workload ngajalankeun dina mesin virtual. Sakali deui, carita didieu nyaeta anu Linux Ubuntu skala susunan dijieun tur dianggo sami saperti Windows skala susunan.

kaamanan

jelas, mesin virtual Linux Ubuntu boga bagian gede ti elemen kaamanan panggung. Kaliwat nu Microsoft geus nempatkeun tur ngajaga on putting vigorously dina kaamanan. Ieu teu sababaraha sinyal amal kalawan hormat ka Microsoft. Awan suppliers peryogi jumlah leuwih luhur: kaamanan tinimbang jalma séjén. Dina kasempetan kaluar nu aya hiji putus informasi dina pangecér a lajeng pangecér anu bakal nyandak hit hiji acan meureun bakal salamet dina grounds yen informasi henteu umum hal penting maranéhanana. Dina kasempetan kaluar nu aya nyaéta informasi beubeulahan noteworthy di Azure, teras Azure kamungkinan maot. Dina acara anu klien teu ngarasa yén daya maranéhna venture keur sheltered di Azure, aranjeunna teu bade ngagunakeun Azure. Microsoft geus dijieun sagemblengna atra yén maranéhna teu kedah Azure maot.

Aya dua deukeut nyandak gander a di kaamanan jero Azure: kaamanan dieksekusi dina mesin sarta kaamanan dina kontrol Anjeun. Dina kaamanan engine conforms ka grup badag tina affirmations industri. Abdi lain bodo kaamanan tapi rada di rundown of certs kaamanan Azure ngan Sigana sabenerna gede kuring.

Dina acara anu aya confirmations kaamanan nu tangtu nu merlukeun aya shot santun nu Azure boga aranjeunna, atawa bakal geura-giru. Anjeun tiasa meunang hiji rundown calakan of Azure confirmations kaamanan consistence di https://www.microsoft.com/en-us/TrustCenter/Compliance/default.aspx.

Ieu ukur shot layar KUMIS of nyangkokkeun tina confirmations consistence Azure hadir.

Notwithstanding ukuran kaamanan fisik sarta informasi actualized jero Azure sorangan, anjeun gaduh highlights kaamanan sababaraha nu bisa disambungkeun kana workload Linux Ubuntu anjeun dina Azure:

Ngatur Grup Kaamanan. Ngatur Grup Kaamanan atanapi NSGs balik ngeunaan sakumaha firewalls jero sistem maya Azure. standar NSG bisa ngawatesan inbound na outbound gerakan ku sumber jeung gol di panempoan alamat na port. NSGs bisa disambungkeun kana mesin virtual individu atawa sakabeh subnets.

Aturan steering. standar ngarahkeun diturutan anjeun aktivitas tangtu ngaliwatan tungtung tinangtu museurkeun atawa alamat di lampu tina sumber, gawang jeung port. Dina kasempetan kaluar nu boga tinangtu firewalling atanapi review mesin sorangan maneh bisa tanpa loba hiji susunan manteng mesin virtual jeung desain ngarahkeun prinsip nyorong gerakan ngaliwatan gadget nu.

Buka alamat IP. mesin virtual tetep ngajalankeun dina sistim virtual. Salaku hiji perkara tangtu sistim ieu teu bisa diasupan kana web. Hiji Alamat IP kabuka anu diperlukeun pikeun sagala saharita aksés dumasar web ka mesin virtual.

Scrambled teuas drive maya. Maya teuas drive tiasa ayeuna jadi disandikeun di Azure méré informasi pisan masih asuransi. Linux Ubuntu maya enkripsi teuas drive utilizes nu nyorot DM-Crypt na nyaeta diaksés pikeun pelat teuas maya (VHDs) dilakukeun dina Azure atanapi VHDs yén éta dina titik anu disandikeun tur dipindahkeun ka Azure.

DevOps bolster

pikeun DevOps di kamar, robotization na kabisaulangan kacida pentingna. Kabeneran keur Microsoft, aya rundown ngembang tina abilities nu masihan duanana. Azure boga rojongan lokal pikeun Kang Oki jeung Wayang. Azure Kitu ogé boga kerangka robotization sorangan hususna nu backings prosés gawé PowerShell. Mechanization ngahontal kaluar kana mesin virtual Linux Ubuntu ngaliwatan Aksara infusion sarta setelan kaayaan fancied. Bungkus yén bareng jeung sistem explanatory basis JSON pikeun nyieun tiap sumberdaya Azure sarta API dumasar-sésana pikeun unggal kapasitas Azure tunggal jeung aya carita solid keur robotization na DevOps.

Candak dina leuwih

Dina kasempetan kaluar nu aya getol kana adapting langkung seueur ngeunaan ngajalankeun prosés gawé Linux Ubuntu kana Azure, Pangaweruh Global geus dirakit sababaraha, kursus imajinatif pondok utamana fokus kana ngajalankeun Linux Ubuntu kana Azure. Kursus-kursus gumantung kana kasusah tinimbang nyieun maneh liwat stride Labs ku-hambalan itemized. Kursus-kursus mere Anjeun tujuan expansive na assignments tur diturutan anjeun actualize susunan husus Anjeun sorangan. Kasusah masihan anjeun pitulung dinamis salaku moderator, mangga ti harti errand mun némbongkeun jeung tungtunan gritty nitty for kalakuan naon anjeun merlukeun pitulung leuwih mibanda. Anjeun meunang kasempetan pikeun nyokot sabaraha pitulung Anjeun merlukeun, sarta mun anjeun rengse test a Anjeun ngalebetkeun eta pikeun Inok ku master topik.

Kursus-kursus patali

  • Linux Ubuntu kana Azure: Up jeung ngajalankeun

  • Linux Ubuntu kana Azure: Kaamanan, Scalability sarta kasadiaan

Posts Related

&bsp

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!