Blog

ansible-tutorial
30 Nov 2017

Naon Ansible? Kumaha Works Ansible?

Naon Ansible?

Ansible relatif anyar devops pakakas nu anjog sanggeus wayang jeung kang Oki anu geus ngadegkeun pamaén di pasar. Cai mibanda pendekatan béda pikeun ngarengsekeun infrastruktur IT na automation isu. Panulis aslina tina Ansible dijieun dinya, kalawan niat anu nyebarkeun infrastruktur, anjeun teu matak diperlukeun pikeun neuleuman programming. Nyambung ka server jauh nu perlu dikokolakeun, ansible boh migunakeun ssh pikeun sistim * Sistim dumasar nix na winrm (jandéla manajemén jauh) pikeun jandéla dumasar. T

Kumaha Works Ansible?

Pelatihan Ansible geus sakuduna dituju janten basajan, elegan, scalable jeung gampang pikeun neuleuman. Parentah / hambalan / tugas bisa dipigawé téh ditulis dina Yamla. Tugas nu dieksekusi sequentially. Dina tugas kami diwajibkeun dibewarakeun di kaayaan sistim éta. Misalna: a vim pakét kudu dipasang. Kumaha éta bisa dipasang, nu bakal diatur / dikelola ku modul, urang teu boga salempang teuing ngeunaan eta. Lamun paket anu geus dipasang, teras ansible saukur bakal malire hambalan éta. Ieu disebut minangka Idempotence.

YAML, Ieu hiji format tulisan basajan, éta gampang maca jeung nulis duanana keur manusa sakumaha ogé mesin. The magic nu drive ansible kajadian di hal disebut minangka modul. Modul bisa ditulis dina sagala basa programming. Ansible téh rada gancang sarta teu merlukeun agén sagala bisa dipasang dina server target. Anjeun malah bisa make ansible pikeun ngonpigurasikeun router / saklar, hiji urang nu dirojong ku Ansible (Jeung éta rada daptar a).

Mangpaat Ansible sertifikasi:

Lamun bener kudu ngagali jero kana Ansible sarta nyieun modul custom sorangan, ukur lajeng, anjeun diperlukeun pikeun neuleuman atawa nyaho basa programming.

sejen nu penting mangpaat Ansible éta éta sumber bebas tur muka. Hayu urang ditulis dina Python jeung saha bae nu understands python bisa maca kode jeung ngaropéa deui lamun diperlukeun pikeun nyocogkeun sarat sorangan. Ditilik ku popularitas sarta nyoko ku industri, Redhat meuli Ansible di 2015, sarta ayeuna bagéan resmi kurban Redhat urang. Ulah salempang ansible masih sumber bebas tur kabuka, Redhat ieu salajengna enhancing, kode contributing tur tumuwuh proyék ieu. Redhat nawarkeun hiji dumasar web platform GUI disebut Ansible Tower na ayeuna teh mayar na rada mahal di pendapat abdi. Éta kumaha Redhat geus nyieun duit on Ansible. munara Ansible nyadiakeun manajemén Tengah marengan analytics alus sarta laporan, sarta CMDB / inventory.

Ansible téh alus di Robah Manajemén, Automation, Provisioning na orchestration. Kalawan alat ieu bisa ngatur server Anjeun kitu oge sareng aplikasi Anjeun. Éta hartina teu kudu diajar sagala aplikasi husus parabot deployment kawas capistrano, lawon jsb

Kursus patali:

sertifikasi Ansible

In Just 5 Days
enroll Kiwari

&bsp

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!